Fútbol

Dirigit a: 1er a 6è

Responsable: Associació Esportiva Les Corts – UBAE (https://www.aelescorts.cat/), entitat esportiva sense ànim de lucre que des de 1976 ofereix activitats extraescolars per iniciar infants i joves en la pràctica esportiva.

Descripció de l’activitat: Pràctica del futbol sala des dels valors de treball d’equip i l’esportivitat. Els grups de 1r i 2n realitzen l’activitat un dia a la setmana i de 3r a 6è es fan dues sessions setmanals d’activitat. Es treballa al voltant de tres objectius principals:

 1. Facilitar l’evolució motriu de cada esportista d’acord amb la seva capacitat d’aprenentatge.
 2. Contribuir a la formació de la persona mitjançant l’educació de les actituds, els valors i els hàbits que es deriven d’una pràctica esportiva col·lectiva, respectuosa amb l’entorn: companys, rivals, entrenadors, estament arbitral i material.
 3. Oferir un ambient de cohesió i motivació.
Cada grup, segons la categoria, té marcat uns objectius esportius que són determinats per la direcció tècnica a través d’una planificació vertical. De manera global es va treballant:
 • la preparació física,
 • jocs esportius,
 • bot, passades i recepció,
 • defensa i atac,
 • mantenir la pilota,
 • tir a cistella,
 • hàbits higiènics.
A partir de cicle mitjà (3r), existeix la possibilitat de participar en la competició escolar en el marc del Consell de l’esport escolar de Barcelona (https://ceeb.cat/). Caldrà un mínim de 10 inscrits per cicle (3r+4t / 5è+6è) en la modalitat “extraescolar+competició”. En cas de no arribar al mínim d’inscrits per competir, s’avisarà a les famílies per poder-se inscriure sense competir o bé renunciar a l’extraescolar. Els partits com a local habitualment es disputen el divendres a la tarda a l’Escola Barcelona (o una altra escola de Les Corts), mentre que els partits com a visitant poden ser els divendres tarda o dissabtes al matí, amb desplaçaments majoritàriament dins Barcelona ciutat. El calendari de competició coincideix amb l’escolar.

Tots els infants tenen dret a l’assistència sanitària a través d’una mútua esportiva, si es fan mal durant un entrenament o una competició. En aquest cas, s’ha de comunicar a l’entrenador/a i us explicarà el procés a seguir.

Material / vestuari:

 • Entrenaments: roba esportiva més calçat esportiu. Es recomana una petita ampolla d’aigua per hidratar-se durant l’activitat o en finalitzar aquesta.
 • Competició: l’entitat cedeix samarreta + pantaló de partits i tot haurà de ser retornat en finalitzar la temporada i en bon estat.

Lloc de realització i recollida: L’activitat es realitza al recinte escolar (pati). La recollida es farà a les 17:15h per la porta de consergeria.